30 Kasım 2009

state of play


ben bu filmi izlemişim.
sonra unutmuşum ki yazmamışım.
siz anlayın artık.


Not : Filmin yönetmeni Kevin Mcdonald gözümde başkadır diyeyim. Touching the Void mükemmel belgeseldir. The Last King of Scotland ise ayrı güzeldir. Bu film de vasat değildir. Ama kirli politikacı, dürüst gazeteci ve neo-klasik bir medya patronu filmi sana yakışmadı Kevin.

5 yorum:

Cüzzamlı Melek 1 Aralık 2009 00:33  

ya yazsana beni kışırtacak bişeyler.

- güler tere
- otobüs yakan orospu çocukları
- demokratik saçılım

seç bakalım

:)))

Sakallis 1 Aralık 2009 01:04  

Bu filme post atmana bile gerek yoktu. max 6,5 derim.

Ayrıca güler tere değil de zere için bir kaç kelam edersin. ironi nesil vs geçtim ben bunları.

Porco Rosso 1 Aralık 2009 12:57  

sakallisciğim bu blog iyi filmleri yazdığım bir yer değil ki. geçmişe bakınca ne izlemişim. ne kötü tercihler yapmışım diyeceğim bir yer :))
zaten bu film de : "bunu mu izlesem" diye açıp "lan ben bunu izlemiştim" diyerek hatırladığım bir film oldu.

6 iyi not.

--------------------------

şimdi sinemayla ilgili olmayan direkt politayla ilgili şeyler yazmıyorum biliyorsunuz cüzzamlı. saf politakyı yüz yüze tartışalım. izmire gelince haber edin.

ama madem sordun:
kanserden öleceği kesin birinin serbest bırakılmasının bu kadar geçikmesi yargı sisteminin ve tabi adli tıbbın insan hayatını nasıl önemsemediğini gösterdi. af edeceklerinde geçikmesi yoğunluklarından değil tabi. o kadar gündemde birinin göz göre acı çekmesi kabul edilemez. her ne suç işlerse işlesin insan insandır. ne ölümü ne acıyı hak etmez.

otobüs yakan çocukları çok az okudum. ama yukardaki yazıdan yola çıkarak : her ne eylem yaparsan yapbirinin canı acıyor ya da ölüyorsa gözümde bu kabul edilemezdir (biliyorsun "barış" insanıyım).

demokratisiye inanmam. ama açılım denen şey eşitlikse ne eksik ne fazlasıyla benşm desteklediğm şeydir. insnalar korkularıyla yaşayamaz. adımlar atılmalı. bölünecek diye korkuyorsan bu ülke bölünür. sen sağlam dur bakalım. insnalara insan gibi davran. sonra konulşuruz ne olacağını.

finlandiya nüfusunun sadece %6sı isveççe konuşuyor. resmi dil olarak bunu kullanaibliyorsun. hatta bir tabela yapacaksan isveççeyi küçük puntalı bile kullanamıyorsun. orda olur. onlar modern bizde tutmaz dersen, tıkanır kalırım. bişey diyemem. bu kafayla olmaz derim. (tabi konu çok boyutlu. etraflıca tartışmak lazım. tek diyeceğim insanlar insan gibi yaşamayı hak eder. sosyal devletin de görevi bunu vatandaşlarına eşit şekilde ulaştırmaktır)
(yemişim sosyal devleti de)

Sakallis 1 Aralık 2009 16:12  

Nothing but the truth izlemediysen izle; gazetecilik vs konu daha başarılı. yapımcı firma battı film direkt videoya gitti.

otobüs yakan orospu çocukları için de şunu eklemem lazım; o orospu çocukları kendilerinin başlatmadığı bir yangını sürdürmeye çalışıyor. bütün olan bu. yangına mazotla gidersen elde edeceğin daha fazla ateş olur.

Cüzzamlı Melek 1 Aralık 2009 18:32  

kanserden öleceği kesin birinin...

biliyosun ki, benim yırtınmalarım kadının serbest bırakılmasına diildi. burdan kavga konusu çıkmaz..

demokratisiye inanmam...

ben de inanmam. bundan da bişi çıkmaz.
bi de sen her zamanki gibi cool takılmışın, sinemasız çıkmam abi, demişin.
senle kavga edilmez hemşerim. kursaamda bıraktın :ppp

o diil de "lukin' for eric" hakkındaki düşüncelerimi paylaşmayı isterim cidden.
öperim.

  © Blogger template 'Isolation' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP